sobota 23. ledna 2016

Dýňový s černým pivem






150ml vody
100g pšeničné hladké
3-5g čerstvých kvasnic
1 PL sladěnky



po hodině a půl 



190g dýňového pyré z pečené dýně na olivovém oleji
300ml černého piva 
100g žitná mouka
100g pšeničná celozrnná
300g pšeničná chlebová
1 KL drceného kmínu
dýňové semínka + na posyp chleba



Vše volně smíchejte v robotu a nechte 45min. proběhnout autolýzu.
Potom přidejte 20g soli a nechte ještě chvilku hníst jen tak ,aby se sůl zapracovala.
Přendejte do nádoby s víkem ,kam dáte trošku oilv.oleje . Nechte 1,5 hodiny kynout a
během té doby třikrát přeložte .
Rozprostřete na naolejovanou linku ,roztáhněte na velký čtverec a posypte semínky.Složte jako deku , lehce utáhněte a vložte do ošatky. 
Chleba kyne v ošatce pouze po dobu ,něž nahřejete troubu i se žulou a plechem na vodu (cca 45 minut)
Peče se 15min./250C a 25min./200C i se zapařením trouby.

Žádné komentáře:

Okomentovat