pondělí 4. dubna 2016

Gulášová polévka z mletého masa




Velmi oblíbená polévka naší rodiny hlavně na chatě, kde společně s krajícem domácího chleba 
tvoří hlavní chod. Často je na zahradě plno práce a tak přecpaný žaludek není žádoucí.
Navíc se večer hodí něco na gril a tak vydatná polévka k obědu stačí.

500g mletého hovězího masa (může být i MIX)
sádlo
1 velká cibule
3 lžíce sladké mleté papriky
3 lžíce hladké mouky
3 kuličky Nového koření
2 bob. listy
sůl a pepř
majoránka
3 stroužky česneku
kmín
4 velké brambory


Na sádle orestujte nadrobno pokrájenou cibuli a rozdrobte mleté maso. Osolte, opepřete a zprudka opečte.
Teď už to bude fofr ! 
Musíte rychle osmahnout papriku na tuku, aby pustila krásně barvu, ale nezhořkla. 
Potom vše zaprašte moukou a udělejte paprikovou jíšku.
Vše zalijte litrem vody a dobře rozmíchejte, ať nemáte v polévce hrudky.
Přidejte veškeré koření krom česneku a majoránky a dejte i brambory pokrájené na osminky. Polévka se vaří tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké.
Nakonec dochuťte čerstvě utřeným česnekem a majoránkou.

Proto že je období medvědího česneku, tak ozdoba na posypání nesměla chybět.
Musím říct, že to bylo opravdu dobré ;-)  

Dobrou chuť !



Žádné komentáře:

Okomentovat