neděle 3. září 2017

Makovec s citrónovou polevou





Tento recept je velmi jednoduchý. Nebudete potřebovat žádný šlehač a vystačíte si jen s jednou mísou, formou na pečení, metličkou a možná i stěrku ;-)
-
Předehřejte si troubu na 150°C a vymazanou formu (biskupský chlebíček) vysypanou polohrubou moukou dejte vychladit do lednice.
Dále budete potřebovat :

1 vejce
90g cukru krupice
80g mletého máku
130g polohrubé mouky
250ml mléka
vanilka
1 prášek do pečiva

Veškeré tekuté ingredience smíchejte v míse dohromady a poté přidejte i ten zbytek. Metličkou dobře promíchejte. Nechte 5 minut stát a znova promíchejte.
Teď už jen stačí přelít těsto do formy a dát na 35minut péct.
-
Pokud by jste chtěli mít formu plnou až po okraj (velikost toastového chleba), tak zdvojnásobte dávku.

Na polití je vynikající citrónová poleva :

100g moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce horké vody

Jakmile poleva zaschne, tak můžete makovec krájet a podávat.


Dobrou chuť !

Žádné komentáře:

Okomentovat