Stránky

úterý 17. července 2018

Psí krůtí krekry se zeleninou




Určitě se ptáte proč dělat psovi doma krekry, když obchody jsou jich plné, ale vy si taky nekupujete jen hotové jídlo a chcete něco čerstvého, podle své chuti a hlavně změnu.
-
Výroba není nijak složitá a myslím, že ji zvládne každý.
Dopřejte tedy svému mazlíčkovi něco nového.


450g krůtího masa bez kůže (stehno)
150g mrkve
100g hrášku (mražený)
100ml vody
2 vejce
100g ovesných vloček
200g žitné celozrnné mouky


Maso a jedno vejce dejte do robota a rozmixujte na jemnou pastu. Přendejte do misky a umixujte i mrkev, hrášek a druhé vejce. Vločky můžete jen podrtit částečně a nebo také umixovat.
Pak bude ale potřeba do robota přidat malinko odměřené vody.
-
V míse přidejte mouku, zbylou vodu a umíchejte v těsto.
Konzistencí to připomíná hmotu na játrové knedlíčky.


Najděte si libovolnou formičku, tu si namočte do vody a na plechu na pečícím papíře do ní vlhkým prstem urovnejte dávku těsta.
Já na své krekry dávala malou kávovou lžičku což je něco kolem 10g. Při pečení a následném sušení se výsledný výrobek zmenší.



Pečte při 150°C  -  30 minut.
Pokud chcete ale krekry křupavější, tak můžete všechny upečené dávky sesypat na jeden plech a dosušit v troubě při 100°C cca 1 - 1.5 hodinu.
Záleží jak velké tvary zvolíte.



1 komentář: