sobota 23. ledna 2016

Rajská omáčka


(4 porce)


1kg hovězího masa (zadní)
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
1 stroužek česneku
1 cibule
petrželová nať
2 bobkové listy
4 kuličky Nového koření
10 kuliček celého pepře
sůl
1.5l vody



200g rajčatového protlaku
1 plechovka loupaných rajčat
1 cibule
máslo
150ml červeného vína
2 PL třtinového cukru
2 PL hladké mouky
1 celá skořice
6 hřebíčků



Připravte si hrnec či papiňák . Záleži co doma máte a v čem rádi vaříte. Já použila papiňák do kterého jsem dala vše z první části receptu. Od první páry z hrnce jsem vařila něco málo přes hodinu. Většinou se vaří zadní hovězí . Pro nás je ale příliš suché a máme raději kližku. Ta není pro rajskou omáčku běžná ,ale my to tak máme rádi.
Jakmile bude maso měkké ,tak sceďte přes sítko a vývar si dejte stranou.



Cibuli pokrájejte na kostičky z orestujte na centimetrovém plátku másla.Přidejte koření skořici a hřebíček ,které je praktické svázat do gázy. Nemusíte potom koření složitě lovit. 
K cibulce dejte všechen protlak a dvě lžíce třtinového cukru .Dvě minutky restujte ,aby protlak ztratil kyselost.
Zalejte červeným vínem a nechte ho vyvařit. Te je čas přidat mouku a později až se trošku zasmahne i rajčata z plechovky.Dobře promíchejte a přidejte scezený vývar. Omáčku metličkou prošlehejte a nechte 20 minut provařit.
Výjměte koření a vše přepasírujte přes sítko.
Maso nakrájejte přes vlákna a mužete podávat společně s domácím houskovým knedlíkem .



RECEPT na HOUSKOVÉ KNEDLÍKY najdete i zde na stránkách.
Dobrou chuť !









Žádné komentáře:

Okomentovat