sobota 23. ledna 2016

Spaghetti Puttanesca



400g špaget

4 filátka ančovičky
2 lžíce capari
4 lžíce černých oliv
4 stroužky česneku
hrst nasekané petrželové natě
1dcl bílého vína
400g cherry rajčat 
2 feferonky

Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety aldente. 
Mezi tím si na pánvi s oliv.olejem orestujeme na hrubo posekaný česnek a ančovičky které rukou natrháme na kousky, capari a nakrájené olivy. Po chvilce ochutíme nakrájenou feferonkou a necháme pár minut restovat, aby se spojily všechny chutě. Přilijeme bílé víno a zatím si nakrájíme rajčátka na půlky. Jakmile z vína vyprchá alkohol (zabere to jen pár minut), můžeme přidat rajčata. Nakonec v pánvi smícháme špagety se všemi ingrediencemi, podle potřeby podlijeme vodou z těstovin, přidáme petrželku,parmezán a můžeme podávat. 

Dobrou chuť !

Žádné komentáře:

Okomentovat