úterý 2. srpna 2016

Šanghajský (červený) dušený bůček



( 2 porce )


Jedná se o vynikají klasické jídlo Hong Shao Rou. Nebyla bych to ale já, abych si ho tak trochu neupravila podle svého. Jedná se tedy především o přidání koření. Dál jsem ctila recept a vařila jak se má ;-)
-
Tento recept je jednoduchý jak na suroviny, tak i na přípravu. Zvládne to začátečník a pochutnají si všichni !

1 kg vepřového bůčku bez kosti a křupek
olej
1 lžíce palmového cukru (třtinového)
3 lžíce vína Shaoxing (nebo suché cherry)
2 lžíce světlé sojové omáčky
1 lžíce tmavé sojové omáčky
2 šálky vody (cca 300ml)
-
sečuánský pepř
1 lžička koření 5 vůní

Vepřové maso si nakrájejte na kousky velké jako palec. 
V hrnci přelijte vřelou vodou a několik minut povařte. Vyjměte ven a nechte na ubrousku okapat.
Mezi tím si připravte wok. Je potřeba ho řádně rozpálit, aby se vám maso nelepilo ke stěnám.
Na dvou lžících oleje rozpusťte cukr. Nedělejte tmavý karamel, jen ho nechte rozpustit. Přidejte maso a opečte ze všech stran do světle hnědé barvy.
Přidejte ostatní suroviny, stáhněte plamen a pod pokličkou duste 45 - 60 minut.
V průběhu dušení několikrát zamíchejte. Pokud bude potřeba přidat vodu, tak můžete vždy po troškách přilít.
Jakmile je maso měkké, přidejte na intenzitě tepla a nechte odvařit přebytečnou tekutinu.Omáčka zhoustne a krásně obalí maso.
Podávejte s jarní cibulkou a rýží.

Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat