pondělí 25. ledna 2016

Lasagne


(4 porce)

1 balíček lasagne
500g mletého masa MIX
oliv.olej

1 mrkev
3 stonky řap. celeru
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
čerstvé bylinky nebo provensálské koření
sůl a pepř
1 dcl bílého vína

2 PL másla
2 PL hladké mouky
mléko
muškátový oříšek

Zeleninu nakrájejte na drobné kostičky a orestujte na oleji. Podlijte vínem a jakmile se odpaří alkohol vložte maso a opékejte dokud se nezatáhne.
Vmíchejte rajčata a přidejte bylinky ,sůl a pepř.Přiklopte pokličkou a nechte 20 minut dusit.
Pokud bude potřeba, tak podlijte vodou. Směs musí být poměrně řídká, proto že těstoviny jsou suché a díky tekutině v omáčce se uvaří a lasagne budou přiměřeně vlhké .
Na dno zapékací misky dejte trošku omáčky a střídejte vrstvy těstovin a masové směsi, dokud vám vše nedojde. Poslední vrstvu zakončete těstovinou a navrchu nalijte vrstvu bešamelu a posypte parmazánem .

Bešamel : 
Z másla a mouky udělejte světlou jíšku, kterou zalijte studeným mlékem .Metličkou vyšlehejte a přidejte muškátový oříšek a sůl.
Bešamel by měl mít hustotu lívancového těsta .

Zapékejte  cca 30 minut na 190°C 

Dobrou chuť !









Žádné komentáře:

Okomentovat