( 4 porce )
1kg uzeného masa
1ks čerstvého křenu (kořen)
250ml šlehačky
3PL hladké mouky
máslo
sůl
cukr
ocet
Na omáčku lze použít vývar z uzeného masa ,ale i hovězí nebo vodu .
Vždy je ale chuťově lepší použít vývar místo vody.
Z másla a mouky udělejte světlou jíšku ,kterou zalijete studeným vývarem a metličkou vyšleháte do zahuštění. Přidejte nastrouhaný křen (množství záleží na vás a na síle křenu)
a nechte 20 minut provařit.
Omáčku propasírujte a zjemněte smetanou .Nechte 10 minut smetanu provařit a dochuťte solí,cukrem a octem.
Pokud máte rádi pikantnější omáčku ,tak doporučuji přidat čerstvě strouhaný křen
Pokud máte rádi pikantnější omáčku ,tak doporučuji přidat čerstvě strouhaný křen
přímo při podávání na talíř .
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat