úterý 26. ledna 2016

Křenová omáčka


( 4 porce )

1kg uzeného masa
1ks čerstvého křenu (kořen)

250ml šlehačky
3PL hladké mouky
máslo
sůl 
cukr
ocet


Na omáčku lze použít vývar z uzeného masa ,ale i hovězí nebo vodu .
Vždy je ale chuťově lepší použít vývar místo vody.

Z másla a mouky udělejte světlou jíšku ,kterou zalijete studeným vývarem a metličkou vyšleháte do zahuštění. Přidejte nastrouhaný křen (množství záleží na vás a na síle křenu)
a nechte 20 minut provařit.
Omáčku propasírujte a zjemněte smetanou .Nechte 10 minut smetanu provařit a dochuťte solí,cukrem a octem.
Pokud máte rádi pikantnější omáčku ,tak doporučuji přidat čerstvě strouhaný křen 
přímo při podávání na talíř .

Dobrou chuť !

Žádné komentáře:

Okomentovat