sobota 23. ledna 2016

PŠENIČNO-ŽITNÝ s OTRUBAMI



rozkvas 1:1 voda s žitem 50-150-150


Po 8-12 hodinách kvašení přidejte

50g otrub spařit horkou vodou
390ml vody 
1 PL sladěnky,melasy,medu ....
100g pšeničné celozrnné - střední
100g pšeničné hladké
300g pšeničné chlebové
2 KL kmínu (pokud chcete přidal třeba lněné ,tak spařit společně s otrubami)

45 min. nechat proběhnout autolýzu a pak přídat 20g soli a malého panáka vody.
V nádobě s víkem nechat 2h. a 3-4x po tuto dobu popřekládat.
Volně stočit a na 2h. vložit do ošatky.
Péct na kameni 15min./250C i se zapařením trouby .Poté vyjmout plech na vodu a dopékat 30min./200C 
Krájet až po vychladnutí .

Žádné komentáře:

Okomentovat