čtvrtek 21. ledna 2016

Saltimbocca s ratatouille




Saltimbocca je velmi populární pokrm jak v jižních částech Švýcarska , tak i v Italii ,Španělsku a Řecku.
Originální název je Saltimbocca alla Romana a dělá se výhradně z telecího. Přípustné varianty jsou ale i z vepřového či kuřecího.


( 4 porce )
4 plátky kotlety bez kosti
4 plátky Parmské šunky
8 plátků šalvěje
hovězí vývar
máslo
oli. olej
bílé víno
hladká mouka
sůl , pepř


Maso si dejte mezi dvě potravinářské fólie a hladkou stranou paličky rozklepejte.
Plátky opepřete ,ale nesolte. Šunka i vývar co do jídla příjde jsou slané dost.Na maso položte plátek šunky a párátkem skrz maso a šunku připíchněte i salvěj.
Na pánvi si rozehřejte máslo s olejem a plátky masa obalené v hladké mouce zprudka opečte. Vše podlejte vínem a jakmile se alkohol odpaří přidejte trochu vývaru ať máte dost šťávy.Přiklopte na pár minut pokličkou a poduste. Maso velmi rychle měkne a celá příprava netrvá déle než 10-15 minut.
Dobrou chuť !




Žádné komentáře:

Okomentovat