čtvrtek 21. ledna 2016

Kulajda

Kulajda


( 4 porce )

                                                                                        1.5 l kuřecího vývaru
4 brambory
1 smetana 12%
                                                                                        4 vejce

3 PL hladké mouky

máslo

kopr

lesní houby

ocet

sůl, pepř

V hrnci na másle uděláme světlou jíšku . kterou zalijeme kuřecím vývarem. Kopr si obereme od drobných větviček .Stonky svážeme provázkem a dáme vařit na 20 minut do polévky.
Mezi tím si oloupeme a nakrájíme brambory na kostičky a dáme vařit zvlášť do kastrůlku.V té samé vodě v které se vařili brambory budeme vařit i houby . Jakmile jsou brambory i houby měkké ,tak je můžeme i s vodou přidat k polévce.
Přidáme smetanu a ještě 10 minut provaříme.
Dochutíme solí, pepřem a octem .
V horké vodě těsně pod bodem varu s trochou octa uvaříme ztracené vejce. 
Vajíčko si vyklepněte do misky a z té ho opatrně vložte do vody,kde jste jednou zatočili vařečkou kolem dokola. Vařte 3 minuty a opatrně položte do středu polévky na talíří.

Dobrou chuť !














































Žádné komentáře:

Okomentovat