čtvrtek 18. února 2016

Kuře na paprice


(4-6 porcí)

-

kuřecí maso s kůží 
( stehna,horní čtvrtky,paličky,skelety na polévku ...)
1 cibule
1 mrkev
1/2 petržele
1/8 celeru
2 stroužky česneku
petrželka
sůl
8-10 kuliček celého pepře
2 bob.listy
5 kuliček Nového koření
2-4 lžíce hladké mouky
3 lžíce sladké mleté papriky
 1 zakysaná smetana

-

Maso si opláchněte, zalijte vodou, přidejte zeleninu, koření a dejte vařit do hrnce či papińáku.


Já osobně tuto omáčku ráda vařím jako polévku a papriku dávám až téměř na konec.
Nemám ráda, když se maso vaří rovnou s paprikou. Při obírání masa se u toho člověk hrozně upatlá a navíc křupky, kůže a měkké kostičky u nás jí kočky.
Těm by paprika vůbec nechutnala.
-
Jakmile je maso měkké a jde krásně od kosti, tak ho společně s kořením vyjměte z polévky a oberte.
Zeleninu v polévce rozmixujte a dejte na chvilku stranou.
-
Na másle si udělejte světlou jíšku do které dáte mletou papriku.
Je potřeba, aby se chviličku dělala na tuku.Jen tak krásně pustí barvu.
Nesmí se ale restovat dlouho, proto že rychle zhořkne.
Paprikovou jíšku zalijte přes sítko rozmixovaným vývarem a metličkou dobře rozmíchejte.
Přidejte i zakysanou smetanu a 10-15 minut provařte.
Dochutit můžete citronovou šťávou, troškou cukru či pálivou paprikou.
Záleží jen na vaší chuti .
Jako přílohu můžete podávat hous. knedlík, těstoviny, špecle ....

-

     Dobrou chuť !  



Žádné komentáře:

Okomentovat