úterý 23. února 2016

Červená čočka s krůtím masem na bylinkách


( 4 porce )
-
300 - 400g  krůtího/kuřecího masa
1/2 balíčku půlené červené čočky
1 cibule
1 mrkev
2 stonky řap. celeru
3 stroužky česneku
1 plechovka drcených rajčat
1 dcl bílého vína
oliv. olej
sůl, pepř
čerstvé bylinky
( rozmarýn, tymián)
pokud nemáte čerstvé bylinky, tak použijte 
sušené Provensálské koření
-
Zeleninu si nakrájejte na drobné kostičky a orestujte na olivovém oleji.
Přidejte maso a osolte a opepřete. Jakmile je maso zatažené ze všech stran, tak podlijte vínem.Hned jak se alkohol odpaří, tak přidejte česnek na hrubší kousky a společně s bylinkami a čočkou ještě chviličku opékejte.
Vložte plechovku rajčat a vodu. Jako odměrku použijte stejnou plechovku.
Přiklopte pokličkou a na mírném plameni vařte, dokud se voda téměř nevyvaří.
Maso bude měkké a čočka uvařená tak, aby krásně celý pokrm zahustila.
Promíchejte a přilijte malé množství vody, aby konzistence byla taková, jako když se vaří čočka na kyselo.
Dochutit můžete pár kapkami citrónové šťávy, popřípadě solí a pepřem.

Dobrou chuť !

Žádné komentáře:

Okomentovat