pátek 12. února 2016

Sýrovo-rýžové koule s chalapeňos


2 hrnky uvařené rýže
1/4 hrnku nastrouhaného sýru (uzený)
1 mozzarella
1 vejce
2 jarní cibulky
petrželová nať
1/4 hrnku papriček chalapeňos
(sterilizované)
sůl a pepř
strouhanka
olej

Tyto chuťovky k pivu vznikly náhodou. Zbyla od oběda rýže a v lednici bylo pár sýrů co už chtěli zpracovat. Proto jsem se rozhodla, že vytvořím něco nového a uvidíme, jak to dopadne.
Musím říct, že u nás to úspěch mělo. Jsme milovníci ostrého a tohle bylo přesně to
na co jsme měli chuť.
-
Mozzarellu nastrouhejte na hrubém struhadle , ostatní sýry které se rozhodnete použít na jemném.
Přidejte jarní cibulky a petrželku s papričkami chalapeňos. Vše posekané na drobné kousky.
Pořádně proňahnějte s celým vejcem a tvořte v dlaních kuličky.
Je potřeba to pořádně zmáčknout a prsty jen dotvarovat.
Hotové kuličky jen lehce vyválejte ve strouhance a smažte na oleji.
-
Nemusíte se bát, že je to smažené. Rýže se dokonale zatáhne a olej se dostane pouze na vrchní vrstvu kuliček.
Hotové kuličky dejte odkapat na ubrousek a podávejte ideálně s dipem 
DIP:
kečup, majonéza, zakysaná smetana, citrónová šťáva

Dobrou chuť !





Žádné komentáře:

Okomentovat