pátek 12. února 2016

Španělský ptáček


(5 porcí)

5 plátků hovězího zadního
hořčice

sůl a pepř
2 párky ( Debrecínka )
2 vejce
3 okurky
5 plátků anglické slaniny
2 cibule
sádlo
2 bob.list
4 kuličky nového koření
2 PL hladké mouky
2l vody






Maso si rozklepejte, osolte a opepřete.
Potřete hořčicí a dejte slaninu, párek, okurek a
vejce.



Maso přehněte v okrajích a stočte.
Konec masa rozklepte plochou stranou paličky
téměř do ztracena a uhlaďte k masu.







Tímto spojem položte ptáčky do kastrolu, kde
máte rozpálené sádlo.
Opečte ze všech stran a poté ptáčky
vyjměte na talíř.





Pokud je potřeba přidejte k vypeku sádlo
a orestujte na něm pokrájenou cibuli.
Ta musí mít krásně zlatou barvu.
Zároveň s cibulí restujte i dva bob.listy a
čtyři kuličky Nového koření.



K cibuli postupně na třikrát přilijte půl litru
vody. Vždy cibuli vyrestujte až na tuk a přidejte další vodu. Cibule krásně změkne a lépe se
v omáčce rozvaří.






Ptáčky vložte do kastrolu a zalijte 1.5l vody
a na středním plamenu duste pod pokličkou
do změknutí.





Jakmile je maso měkké, tak vyjměte ptáčky ze šťávy a na trošce sádla udělejte zásmažku. Přes cedník přelijte omáčku a hned metličkou dobře rozmíchejte. Pokud vám zbude cibule v cedníku,
tak ji do omáčky propasírujte. 
Hotovou omáčku deset minut provařte a popřípadě dochuťte hořčicí, solí a pepřem.
Podávat můžete třeba s rýží.

Dobrou chuť !






Žádné komentáře:

Okomentovat