čtvrtek 28. dubna 2016

Pečené nudle s bambusek a houbou shiitake



( 2 porce )



3 čtverečky bezvaječných pšeničných nudlí (z balíčku)
rostlinný olej
2 cm zázvoru
1 velký stroužek česneku
2 jarní cibulky
1 chilli paprička
skleničku bambusu na plátky
1 menší mrkev
1 šalotka
5-10 sušených hub Shiitake (záleží na chuti)
1 lžička koření pěti vůní
voda
1 lžička škrobu
1 lžíce palmového cukru (třtinový)
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
pepř
šťáva z jednoho citrónu
svazek koriandru


Nudle zalijte vařící vodou a nechte vařit al dente . Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Houby si namočte na 15 minut do teplé vody a nechte změknout. Později odřízněte tuhé nohy a pokrájejte na nudličky.
Pánev wok nechte dobře rozpálit. Přidejte olej a orestujte  mrkev, jarní cibulku a šalotku na nudličky. Dále přidejte okapaný bambus a houby shiitaké. Orestujte, okořeňte a dejte stranou.


Stejnou pánev opět rozpalte a přidejte olej. Vložte nudle a promíchejte. Pokud by byly uvařené do měkka, tak se vám budou rozpadat . Jestli se vám lepí na pánev, tak nebyla dostatečně rozpálená.
Nudle neopékejte zbytečně dlouho. Stačí vyloženě několik málo minut.


Dejte opět stranou k zelenině a na pánvi v trošce oleje orestujte česnek, zázvor, palmový cukr, veškeré omáčky a po minutce vmíchejte i vodu se škrobem. Vodu dejte podle uvážení, aby omáčka byla tak akorát hustá. 
Vraťte zeleninu i nudle. Promíchejte, popřípadě přilijte krapet vody a citrónovou šťávu.
-
Na talíři dozdobte čerstvou jarní cibulkou, koriandrem a měsíčkem citrónu.


Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat