pátek 29. dubna 2016

Žabí stehýnka grilovaná na Asijský způsob


( 2 porce )


10 žabích stehýnek ( cca 500g )
2 stonky citrónové trávy
3 cm zázvoru
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
1 menší sladká kápie
1 šalotka
pepř
čerstvý koriandr
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
rostlinný olej
1 lžíce palmového cukru (třtinový)
1-2 lžíce rýžového octa
1 limeta ( na servírování )

Žabí stehýnka koupíte ve větších tržnicích. V Praze je například SAPA a v Brně na Olomoucké.
K dostání jsou mražené v balení po 0.5kg a nebo 1kg .
Cena se pohybuje podle toho, jak dobře prodejce znáte :-)
Za menší balení zaplatíte přibližně 120 - 150,- Kč.

-
Stehýnka nechte pozvolna rozmrznout. Poté je opláchněte a osušte.
Marinádu si připravte v hmoždíři .
Citrónovou trávu, zázvor, česnek, chilli, kápii, šalotku a stonky koriandru si nakrájejte na menší kousky a paličkou roztlučte. Přidejte zbytek surovin, nať koriandru a olej. Vše dobře promíchejte a dejte k žabímu masu.
Nechte cca hodinku marinovat.


Příloha je na vás, ale pečivo či brambory se k tomuto jemnému masíčku příliš nehodí.
Ideální je salát. Pokud nemáte svůj oblíbený recept, tak můžete vyzkoušet můj Asijský, který se k tomuto jídlu báječně hodí.
-
Když máte rozpálený grill, tak si stehýnka napíchejte třeba na špejle a grilujte velmi zprudka a ne moc dlouho. Maso by mělo zůstat krásně šťavnaté a nevysušit se. Opravdu stačí jen pár minutek.
-
Jistě vás zajímá JAK to chutná. 
Někdo říká, že jako kuřecí s rybou. Já zase tvrdím, že rybu jsem v tom necítila. Prostě mi to chutnalo, jako velmi jemné šťavnaté masíčko, které nemá žádné pachutě a konzistence není vůbec gumová.
Prostě není to žádná nedostupná drahota a tak neváhejte a zkuste ;-)


Základ receptu na žabí stehýnka je podle Chunga, který vařil v pořadu u Kamu.
Jak je ale mým dobrým zvykem, trochu jsem si to upravila podle sebe ;-)


Dobrou chuť  !




Žádné komentáře:

Okomentovat