4 filety z tresky
1 malá cibule / 1 jarní cibulka
4 plátky toastového chleba
1 vejce
1 lžíce (zarovnaná) škrobu
sůl
pepř
petrželová nať
rostlinný olej
Nejspíše nebudete mít tolik štěstí a neseženete čerstvou tresku. Nevadí a klidně kupte mraženou.
Nechte ji pozvolna rozmrazit a rozhodně ji nenechte máchat v teplé vodě a nebo v mikrovlnce.
Nakrájejte si na proužky a poté na drobné kostičky cca 0.5 x 0.5 cm
Vznikne vám vlastně takový tatarák z tresky. Nemusíte si ani dávat pozor na kosti.
Všechny velké kosti se překrájí na drobné a vy se nemusíte dát jídlo ani malým dětem.
Všechny velké kosti se překrájí na drobné a vy se nemusíte dát jídlo ani malým dětem.
Z toastového chleba odkrojte kůrku a střídku nakrájejte na stejně velké kousky jako rybu.
Ve větší míse smíchejte nadrobno pokrájenou cibuli,střídku z chleba, rybu, vejce, hrst petrželky a koření se škrobem.
Na pánvi si rozpalte cca 1 cm silnou vrstvu oleje. Z hmoty v dlaních stiskněte kouli, kterou vytvarujte do karbanátků. Absolutně není třeba je v něčem obalovat. Rovnou je tedy vkládejte do oleje a na středním plameni smažte z obou stran.
Usmažené karbanátky nechte odsát na papírové utěrce.
Podávejte horké,lehce zakápnuté citrónovou šťávou.
Dobrou chuť !
Ladislav:vyzkoušel jsem a mohu řící výborné,vypadá to ,že jsem našel další skvělé stránky o vaření,Gabrielo děkuji a klobouk dolů.
OdpovědětVymazatJsem ráda, že vám chutnalo a že se tady uvidíme častěji. Udělal jste mi velkou radost.
Vymazat