pondělí 5. září 2016

Hovězí pupek se salátem z rýžových nudlí a chimichurii


( 2 - 3 porce )

300 g hovězího pupku
hrubě drcený pepř
2 porce tenkých rýžových nudlí
řepkový olej
1 lžička sezamového oleje
2 lžíce světlé sojové omáčky
3 lžíce rybí omáčky
sezamová semínka

Hovězí pupek si obalte v hrubě nadrceném pepři a ze všech stran ho omastěte olejem. Rozpalte nejlépe litinovou pánev a pečlivě ze všech stran opečte. Jak moc bude propečený záleží jen na vás. Já osobně mám nejraději, když je maso krvavé. Myslete však na to, že pupek je hodně nízký a propeče se velmi rychle. Maso stáhněte z pánve a nechte 10 minut odpočinout.

Mezi tím si můžete připravit nudle. Prodávají se většinou v balení, kde už jsou oddělené jednotlivé porce. Vezměte tedy dvě a zalijte je horkou vodou. Po dvou minutách je propláchněte studenou vodou a ochuťte sojovou a rybí omáčkou společně se sezamovým olejem.

Odleželé maso nakrájejte přes vlákna na tenoučké plátky. Navršte hovězí na nudle a přidejte i omáčku chimichurii. Jak na ni zjistíte ZDE ;-)
Posypte sezamem a můžete ozdobit i něčím křupavým jako jsou smažené rýžové nudle. 
( tvrdé nevařené nudle vhoďte na několik vteřin do rozpáleného oleje a osušte na ubrousku )


Dobrou chuť  ! 

Žádné komentáře:

Okomentovat