pondělí 5. září 2016

Hovězí šašlík z mletého masa


( 4 porce )


500g mletého hovězího
2 vejce
1/2 cibule (najemno)
hrst posekané petržele
2 stroužky česneku
sůl a pepř
1 lžička červené papriky
1 lžička oregána
1 lžička mletého koriandru
1/3 lžičky Nového koření (mleté)
1/3 lžičky mleté skořice
cca 1 hrnek strouhanky



Vše ve větší míse smíchejte a nechte několik hodin v lednici odležet. Propojí se chutě, maso zpevní a nebude se při grilování rozpadat.
Maso pořádně přimáčkněte k šavlím a nakonec potřete olejem. 
Grilujte velmi zprudka, proto že jen tak zůstane maso šťavnaté a nevysuší se.


Dobrou chuť  !




Žádné komentáře:

Okomentovat