čtvrtek 22. září 2016

Švestkové chutney s granátovým jablkem


( 4 x 200g )
1 kg švestek
2 červené cibule
4 stroužky česneku
3 cm zázvoru
olej
1/2 lžičky mletého kardamonu
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky kajenského pepře
1 lžička hořtičného semínka
sůl a pepř
2 svitky skořice
4 bobkové listy
kůra z jednoho pomeranče
1 granátové jablko
150 g třtinového cukru
200 ml jablečného octa

Historii chutney (čatní) najdete u jiných mích receptů.

Pokrájenou cibuli, česnek na plátky a zázvor na drobné kostičky orestujte na oleji.
Mezi tím co se bude dělat základ si pokrájejte švestky na osminky.

Když je základ tak akorát, tak přidejte veškeré koření. Zhruba tři minutky zarestujte a přidejte švestky zároveň s cukrem a octem.
Moc prudce nemíchejte, aby jste v čatní měli i nějaké ty kousky.
Přibližně 3 - 5 minut před koncem vaření přidejte zrníčka z granátového jablka.
Svařte na konzistenci jamu a plňte do čistých a horkých sklenic.
Ty můžete předehřát v troubě a nebo vyvařit.
Víčko důkladně utáhněte a nechte víčkem dolů vychladnout.


Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat