středa 7. září 2016

vysoký Francouzský cibulový koláč s rozmarýnem



Na tento koláč je spousta různých těst, ale vesměs jsou všechna podobná těstu na pizzu.
A protože já mám už to svoje pizza těsto vychytané, tak proč zkoušet jiné ;-)
Proto recept na těsto najdete ZDE .

Pokud chcete jen jeden koláč, tak vám bude stačit poloviční dávka.

náplň:

1 zakysaná smetana
1 stroužek česneku
sůl
pepř
rozmarýn
olivový olej
2 červené cibule
balsamico ocet
sýr fr. typu

Vykynuté těsto si dejte do koláčové formy, kterou si vymažte oliv. olejem .
Zakysanou smetanu si smíchejte s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Touto směsí potřete těsto cca 1.5 cm od kraje.
Mezi tím co bude těsto ve formě kynout si připravte cibulovou náplň.
Na pánvi s olivovým oleji orestujte červenou cibuli na půl kolečka. Přihoďte pokrájený čerstvý rozmarým, osolte a opepřete. Na závěr zastříkněte octem balsamico.
Klidně teplou náplň můžete bohatě navršit na koláč.
Posypte nastrouhaným sýrem a dejte péct do rozpálené trouby.

Troubu předem rozpalte na 250°C . Hned jak vložíte koláč přepněte jen na spodní ohřev a pečte do barvy. Přesný čas vám neřeknu, proto že každá trouba peče jinak. Aby jste si byly jisti, že je těsto propečené, tak píchněte špejlí do suchého okraje. Pokud se vám nelepí, tak máte hotovo.


Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat