sobota 15. října 2016

Americká uzená žebra




2 kg vepřových žeber
5 stroužků utřeného česneku
2 lžičky soli
2 lžičky třtinového cukru
1 lžička mletého chilli
1 lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce majoránky
1 lžička drceného kmínu
1 lžička mletého zázvoru
3 kuličky Nového koření
1 lžička (15-20 kuliček) celého pepře


Vepřová žebra ze strany od kosti stáhněte z kůže. Výborně to jde s pomocí papírové utěrky.
Jde sice jen o tenoučkou blanku, ale je to velmi důležitý krok. Žebra se vám potom nebudou při uzení kroutit.


Žebra potřete utřeným česnekem a v hmoždíři
podrťte veškeré celé koření. Promíchejte se solí, cukrem a vmasírujte do masa z obou stran. 


Okořeněná žebra zabalte do fresh fólie a nechte v lednici 3 dny dobře odležet.


Po třech dnech vybalte z fólie a dejte udit na 70 - 75°C po dobu 2 hodin. Poté povařte 15 minut a dejte doudit zhruba na další 3 hodiny. Velmi ale záleží na tom, jak jsou žebra masitá 
Udit je ideální tvrdým a suchým dřevem (dub, buk, habr)


Žádné komentáře:

Okomentovat