úterý 1. listopadu 2016

Domácí MÜSLI s čokoládou a kokosem


 ( 1 kg )


500g  vloček ( ovesných, žitných, pšeničné, špaldové, pohankové .... )
150g medu
100ml vody
120g ořechů ( různé druhy )
120g rozinek nebo brusinek
50g sušeného ovoce ( papája, pomelo, zázvor ... )
30g bílého sezamu
50g kokosu - plátky
50g kvalitní hořké čokolády 

Máte rádi müsli ? Určitě zkuste to domácí. Je výborné a víte co v něm je ;-)
Co si do něho dáte je čistě na vás. Tady ale máte recept na takové jaké máme rádi doma.
Jestliže máte rádi nějaké sušené ovoce, tak si ho přidejte. Pokud vám nechutnají rozinky, tak si dejte brusinky a jestli máte rádi kokos, tak to udělejte jako já.
Kupte celý ořech, nakrájejte a v troubě usušte.



Mějte ale na paměti, že vločky a třeba foukaná rýže mají tvořit větší podíl. Ovoce a čokoláda jsou pouze na dochucení.
-
Kokos sušte v pootevřené troubě na pečícím papíře na 100°C .
Barva by měla zůstat téměř bílá. Jen sem tam může plátek mít narůžovělou barvu.

JAK NA TO

Med tedy metličkou důkladně rozmíchejte s vodou a přidejte všechny suroviny, krom kokosu a čokolády. Promíchejte a dejte na vyšší plech na pečení.
Směs není nějak výrazně mokrá, ale každý kousek by měl být obalen medovou vodou.
Dejte do trouby na 150°C a pečte dokud nebude mít müsli krásně hnědou barvu a vločky neztratí svou syrovou chuť. 


Po vytažení z trouby (pokud chcete) promíchejte s kousky hořké čokolády a pokud máte, tak i s burisony, cornflaky, kokosem a podobně.
-
Pak už jen stačí nechat vychladnout, dát do sklenice a na snídani si pochutnat.
Vyborné je müsli v jogurtu, mléce a nebo třeba i rostlinném mléce jako je kokosové a nebo mandlové. V těchto dvou to máme nejraději. 
Kombinací je ale spousta a jaké zvolíte suroviny v přípravě müsli a nebo s čím si ho dáte nechám čistě na vás.


Dobrou chuť  !



Žádné komentáře:

Okomentovat