středa 9. listopadu 2016

Smažené nudle se zeleninou a houbami



( 2 porce )


Určitě všichni znáte smažené nudle co se dají koupit ve městě v nějakém Asijském bistru.
Taky jsem na ně chodila, ale musím říct, že dřív chutnaly o dost líp. Teď mi přijde, že je to samá nudle a nikde nic.
Proč si tedy neudělat vlastní nudle a dát si tam co má každý rád.
Konkrétně tyto nudle co vidíte na fotce vznikly jako večeře a proto je tam docela dost zeleniny.
Hlavně složení se často mění, podle toho co je doma a tak.
Berte to tedy spíše jako inspiraci a zamyslete se co se dá u vás koupit a co máte rádi.


Sušené bezvaječné nudle
(čtvereček na porci)
olej
cibule
česnek
zázvor
zelenina ( mrkev, paprika, cuketa, bílé zelí, ... )
houby ( Jidášovo ucho, hlíva ustříčná )
 jarní cibulka
mungo klíčky
-
světlá sojová omáčka
rybí omáčka
Hoisin omáčka
-
kdo má rád
Limeta a Sriracha omáčka 




Nudle si uvařte podle návodu a propláchněte je studenou vodou.
Pánev wok a nebo nějakou vyšší si rozpalte, dejte trochu oleje a orestujte nejprve cibuli,mrkev, česnek a zázvor. Po chvilce přidejte i zbytek zeleniny a houby. Dvě minutky smažte a přidejte i klíčky a jarní cibulku. Promíchejte a vypněte troubu. Poslední dvě ingredience dojdou teplem ze zeleniny. 
-
Zeleninu dejte stranou a opět dejte do pánve trochu oleje. Wok opravdu dobře rozpalte, jinak se vám na něho budou nudle lepit.
Zelenina se nekořenila proto přidejte všechny omáčky k nudlím. Dost to pomůže i tomu, aby se od sebe krásně oddělili a byly ochucené všude.
Jestliže budete dělat dvě porce, tak dejte 2 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce světlé sojové a 1 lžíci hoisin omáčky.
Smažte tak 3 - 5 minut a promíchejte s osmaženou zeleninou. ochutnejte a kdy to bylo málo, tak přidejte ještě malinko omáček.


Kdo má rád může si nudle pokapat limetovou šťávou (nám to chutná - jsme kyseláči ) a kdo chce pikantní, tak si dá omáčku Sriracha .


Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat