čtvrtek 29. prosince 2016

Kuřecí soté


( 3 porce )



1 kuřecí prso
200 g kuřecích jater
1 cibule
1 mrkev
1 stonek řap. celeru
2 stroužky česneku
1 dc bílého vína / suché
tymián
sůl a pepř
oliv. olej
1 hrnek vývaru / nebo demi glace
1 lžička škrobu



Kuřecí maso i játra si nakrájejte na nudličky. Veškerou zeleninu na podobně velké kousky.
Rozpalte pánev až do bodu zakouření a velmi zprudka na troše oleje orestujte zeleninu.
Když má má pěknou barvu dejte ji stranou.
-
Znova rozpalte pánev a orestujte nejprve kuřecí maso a později i játra. Okořeňte tymiánem , pepřem a zalijte vínem. Jakmile se odpaří alkohol, tak přidejte do pánve hovězí vývar a nebo kostičku Demi glace a trochu vody. 
Osolte a vraťte zeleninu. Teď už jen přiklopte pokličkou a nechte 2 - 3 minutky podusit.
-
V troše vody či vývaru rozmíchejte lžičku škrobu a zavařte v pánvi.
Směs rychle zhoustne a vy můžete pánev odstavit.
-
Na závěr můžete dozdobit čerstvou petrželkou a nebo petrželovým olejem (petržel, olej, špetka soli - vše rozmixovat a nebo utřít v hmoždíři ).


Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat