sobota 17. prosince 2016

Sladkokyselé kuřecí s ananasem


( 4 porce )



400 g  krůtího či kuřecího masa
sůl pepř
1/3 šálku kukuřičného škrobu
1 šálek vody
1/2 šálku cukru / hnědý
1/3 šálku jablečného octa
1 velká lžíce rajského protlaku
2 lžíce světlé sojové omáčky
olej
2 papriky / různé barvy
1 velká cibule
1 plechovka ananasu
pórek / jarní cibulka
-
kdo má rád může přidat chilli



Maso si nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a promíchejte se dvěma lžícemi škrobu.
Pánev si rozpalte na maximum, přidejte trochu oleje a maso zprudka orestujte.



Papriku si nakrájejte na větší kousky a cibuli na osminky. Ty rozdělte na jednotlivé plátky.
Maso dejte stranou, přidejte malinko oleje a orestujte zeleninu společně s ananasem. Myslete na to, že zelenina má být na zkus a tak jí bohatě budou stačit tři minutky na nejvyšším plameni.


Vraťte maso k zelenině a zalijte omáčkou, kterou si připravíte ze zbytku škrobu, vody, cukru, octa, protlaku a sojové omáčky.


Omáčka nemá bůhví jak vábnou barvu, ale jakmile se škrob uvaří, omáčka krásně zprůhlední.
-
Nalijte ji do pánve, ztlumte plamen a nechte provařit. Celkem rychle začne houstnout. Jistě ji bude potřeba naředit, aby měla tu správnou hustotu.
Přilijte tedy část nálevu z ananasu a popřípadě i trochu vody.
-
Omáčky je opravdu dost a proto i když se směs podává s rýží, není jídlo vůbec suché.
Na závěr můžete ozdobit pórkem a nebo jarní cibulkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat