středa 14. prosince 2016

Borůvkový koláč s podmáslím



90 g másla pokojové teploty
kůra z jednoho BIO citrónu
160 g krupicového cukru
1 vejce / pokojové teploty
1 lžička vanilky
210 g hladké mouky
100 ml podmáslí
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
300 g borůvek + 2 lžíce cukru


Předehřejte si troubu na 170 - 180 °C .
Máslo společně s cukrem, vejcem a kůrou z citrónu vyšlehejte do světlé pěny.
-
Mouku smíchejte se solí a kypřícím práškem. Střídavě s podmáslím přidávejte k základu a dobře promíchejte.
-
Máslem si vymažte pekáček o rozměrech 30 x 20 cm
a vysypte polohrubou moukou.
Rozprostřete těsto, stěrkou vytvořte brázdy a bohatě posypte borůvkami.
Nakonec celý moučník pocukrujte dvěma lžícemi krupicového cukru a dejte péct 
na 35 - 45 minut.


To, zda je moučník upečený poznáte píchnutím špejle. Jestliže se těsto nelepí na špejli, tak máte upečeno.


Nechte cca 30 minut vychladit a můžete podávat.



Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat