(8-10 ks)
400 g směsi na Bánh Cuốn
a nebo
200 g mouky z lepkavé rýže
200 g tapiokového škrobu
1 lžička soli
1 lžíce oleje
800 ml vody
+
olej na potření talíře a pánve
Náplň:
400 g mletého masa MIX
100 g houby - Jidášovo ucho
1 velká cibule
olej
sůl, pepř
Omáčka
Nuoc man Cham :
1 hrnek vody
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku limetové šťávy / bílého octa
1/4 hrnku rybí omáčky
2 stroužky česneku
chilli
Maso smíchejte se solí, pepřem a na polovině cibule orestujte. Předem namočené houby zbavte dřevnaté stopky a najemno nakrájejte.
Přidejte k masu o orestujte.
Přidejte k masu o orestujte.
-
Všechny ingredience na rýžový papír smíchejte ve větší míse metličkou. I v průběhu vytváření placek je třeba směs promíchávat, aby se škrob neusazoval na dně.
-
Pánev před první plackou potřete olejem a při dalších už nemusíte. Zvolte teflonovou a nebo keramickou pánev.
-
Nalijte odměřené množství těsta a rovnoměrně v tenké vrstvě rozlijte po dně. Přiklopte pokličkou a minutku nechte opékat.
-
Připravený talíř si lehce potřete olejem a hotové placky na něho vyklopte přímo z pánve. Plňte jednu po druhé a placky na sebe nevršte !!!
-
Hotové placky posypte smaženou cibulkou
( 1/2 cibule nakrájejte a promíchejte se škrobem z tapioky a smažte v dostatečném množství oleje. Okapat nechte v sítku )
Pokud nejste moudří z mého postupu, je tu
skvělý video návod na přípravu této delikatesy - ZDE.
Žádné komentáře:
Okomentovat