pondělí 27. února 2017

Bánh Cuốn - rýžový papír plněný mletým masem a houbami


(8-10 ks)


400 g směsi na Bánh Cuốn

a nebo

200 g mouky z lepkavé rýže
200 g tapiokového škrobu
1 lžička soli
1 lžíce oleje
800 ml vody
olej na potření talíře a pánve

Náplň:

400 g mletého masa MIX
100 g houby -  Jidášovo ucho
1 velká cibule
olej
sůl, pepř

Omáčka
Nuoc man Cham :

1 hrnek vody
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku limetové šťávy / bílého octa
1/4 hrnku rybí omáčky
2 stroužky česneku
chilli

Maso smíchejte se solí, pepřem a na polovině cibule orestujte. Předem namočené houby zbavte dřevnaté stopky a najemno nakrájejte.
Přidejte k masu o orestujte.
-
Všechny ingredience na rýžový papír smíchejte ve větší míse metličkou. I v průběhu vytváření placek je třeba směs promíchávat, aby se škrob neusazoval na dně.
-
Pánev před první plackou potřete olejem a při dalších už nemusíte. Zvolte teflonovou a nebo keramickou pánev.
-
Nalijte odměřené množství těsta a rovnoměrně v tenké vrstvě rozlijte po dně. Přiklopte pokličkou a minutku nechte opékat.
  - 
Připravený talíř si lehce potřete olejem a hotové placky na něho vyklopte přímo z pánve. Plňte jednu po druhé a placky na sebe nevršte !!!
 -
Hotové placky posypte smaženou cibulkou
( 1/2 cibule nakrájejte a promíchejte se škrobem z tapioky a smažte v dostatečném množství oleje. Okapat nechte v sítku )


Pokud nejste moudří z mého postupu, je tu 
skvělý video návod na přípravu této delikatesy - ZDE.









Žádné komentáře:

Okomentovat