( 20 ks )
400 g hovězí maso - mleté
100 g vepřové tučné
1 lžička soli a cukru
1/2 lžičky pepře
3 stroužky česneku
2 jarní cibulky
1 stonek citrónové trávy
1 lžíce sojové omáčky - světlé
1 lžička koření 5 vůní
hrst drcených burských oříšků - nesolené
La Lot listy / Betelové listy
Mleté maso i tuk na kousky smíchejte s drceným česnekem, jemně sekanou citrónovou trávou, ořechy a zbytkem surovin.
Listy si otrhejte, ale nechte cca 2 cm dlouhou stopku, kterou použijete k zašpendlení závitku.
Důkladně operte a sušte.
Obraťte lesklou stranou dolů a vložte váleček náplně .
List zahněte po stranách a stočte do ruličky. Do listu propíchněte párátkem dírku a zasuňte do ní stupku.
Hotové závitky pozvolna smažte na troše oleje ze všech stran. Stejně tak můžete závitky napíchnout na špejle, potřít olejem a grilovat na uhlí.
Na talíři ozdobte jen krátce restovanou ( 1 - 2 minuty) jarní cibulkou a drcenými buráky.
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat