středa 15. února 2017

Hustá polévka z máslových fazolí



500 g máslových fazolí
oliv. olej
1 cibule
2 stonky řap.celeru
1 menší mrkev
4 stroužky česneku
2 lžíce rajského protlaku
400 g drcených rajčat
2 bobkové listy
3 kuličky Nového koření
bazalka, oregáno
sůl a pepř
2 hrsti těstovinové rýže
zeleninový vývar

Fazoli si namočte noc předem do studené vody a druhý den uvařte do měkka.
-
Na oleji si orestujte zeleninu ( cibule, mrkev, celer, česnek) i s kořením a po 3 minutách 
zasmahněte rajský protlak, který opečte stejně dlouhou dobu. Ztratí nepříjemnou kyselost a vyniknou lépe chutě.
Zalijte drcenými rajčaty a nechte 5 minut podusit na mírném plameni.
-
Zcezené fazole přidejte do polévky a dolijte zeleninovým vývarem. Pokud ale máte po ruce třeba kuřecí, tak tím nic nepokazíte.
Vsypte těstoviny a nechte povařit do měkka a zhoustnutí polévky.
-
Dochuťte solí, pepřem a na talíři můžete dozdobit i čerstvou bylinkou.


Dobrou chuť  !




Jitka Rozsypálková už recept vyzkoušela a doma chutnalo.
 Tak neváhejte a polévku vyzkoušejte také ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat