úterý 7. března 2017

Pickles - Do chua




Do chua je nedílnou součástí Bahn mi, salátů, ke grilovanému ....
 No prostě všude tam, kde si pickles dovedete představit.

3 mrkve
1 bílá ředkev
1 lžíce cukru
1 lžíce soli
-
Cukr - ocet - voda 
v poměru
1:1:2


 Zeleninu nakrájejte na velikost sirky, dejte do misky a promíchejte se solí a cukrem.
Nechte 10 minut stát a poté důkladně propláchněte studenou vodou.
Nechte okapat a přendejte do sklenic.

-

Nálev, kterým zalijete zeleninu až po okraj připravíte ze surovin druhé části receptu.
Nejprve smíchejte vlažnou vodu s cukrem a poté co se rozpustí, přilijte ocet.
-
Naplňte sklenici a uzavřete. Nechte ležet na lince a druhý den je zelenina připravená ke konzumaci.
V lednici vám vydrží mnohonásobně déle. Tedy do té doby, než ochutnáte :-)
Čím déle bude zelenina naložená, tím bude lepší.


Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat