Mirror, tedy zrcadlovou polevu určitě znáte v nejrůznějších barevných variantách.
Tato čokoládová je mnohem jednodušší jak na přípravu, tak i na počet surovin.
Navíc ne každý běžně sežene kukuřičný sirup.
V této polevě si za velkého efektu vystačíte s běžnými surovinami.
V této polevě si za velkého efektu vystačíte s běžnými surovinami.
10g želatiny (plátkové)
125 ml vody
225g cukru krupice
-
150g kvalitní čokolády
30g kakaa
65 ml smetany 33%
Začněme tedy tím, že si namočíme želatinu do studené vody.
-
125ml vody smíchejte s cukrem a za teploty 103°C svařte po dobu 3-5 minut. Cukr se musí úplně rozpustit a ze směsi se stává sirup.
-
Rendlík odstavte a v sypte nalámanou čokoládu.
Tu metličkou společně s kakaem dobře rozmíchejte a přidejte smetanu.
Tu metličkou společně s kakaem dobře rozmíchejte a přidejte smetanu.
-
Zchlaďte na 60°C a přidejte důkladně vymačkanou želatinu, nechtě rozpustit a přeceďte přes jemné sítko.
-
Projeďte tyčovým mixérem a znova přeceďte, ať se zbavíte všech nežádoucích bublinek.
-
Zchlaďte na 30°C a můžete polít důkladně vychlazený dort. Nejlepší je ale dort na několik hodin dát do mrazáku.
Takový dort se před poléváním postaví třeba na hrneček a poleje se polevou. Poleva co zteče se dá po mírném zahřátí v mikrovlnce opět použít. Hodí se to převážně u barevné varianty, kde po docílení tmavé barvy je třeba více jak jedné vrstvy.
Žádné komentáře:
Okomentovat