pátek 13. října 2017

Krevety na česneku na dva způsoby




Milujete krevety stejně jako já ? 
Tak přesně pro vás bude tenhle recept.

-

Toto jídlo se jmenuje krevety na česneku, ale podle surovin, které zvolíte, dostanete se chutí do Asie a nebo do Středomoří.
Já miluji obojí, ale teď v tomhle chladnějším počasí dávám přednost asijské variantě.

-

Asie:

Chilli papričky
2 stroužky česneku
1 stonek citrónové trávy
2 lžíce rybí omáčky
koriandr
limeta

Středomoří:

Chilli papričky
2 stroužky česneku
sůl a pepř
petržel
citrón  


Někteří z vás si stěžují, že jsou krevety tuhé a gumové, ale věřte, že tomu tak být opravdu nemusí.
Pokud je chcete krásně křehké, tak je na pánvi netrapte déle než tři minuty a těm růžovým co na vás koukají z mrazáku se raději vyhněte.
Klidně kupte mražené a už vyloupané a zásadně jen ty šedé. Ty jsou nepředvařené a lépe se s nimi pracuje.

-

Jestliže máte doma hmoždíř, tak jedině dobře. V obou receptech ho budete potřebovat. Pokud ho nevlastníte, tak použijte malý mixér a nebo krájejte vše na velmi malé kousky.
Do hmoždíře tedy vložte vše potřebné a nezapomeňte i na stonky od koriandru a petržele. Krásné lístky si nechte potom na ozdobu.
Veškeré suroviny je lepší si lehce předkrájet a jakmile máte podrceno, přidejte i rybí omáčku (Asie).
 
-

Do pánve si dejte trochu oleje a vzniklou pastu.
Nechte rozvonět a přihoďte čerstvé a nebo pozvolna rozmrazené krevety.
Párkrát prohoďte a nezapomeňte, že tři minuty jim na pánvi stačí.

-

Přendejte na talíř, zasypte bylinkami a nezapomeňte na řez citrónu či limety.

-

Toto jídlo můžete podávat s těstovinami  (rýžové nudle, pšeničné nudle, špagety ...), 
rýží, zeleninou, opečeným toastem ...
No prostě s čím chcete. Můžete to pojmout jako hlavní jídlo, lehkou večeři a nebo výborné
zobání k vínu.


Dobrou chuť  !


 

Žádné komentáře:

Okomentovat