2 hrnky obraného kuřecího masa
3/4 hrnku ananasu z plechovky
1/4 hrnku naložených žampiónu
majonéza
jarní cibulka
Worcester
sůl
pepř
citrónová šťáva
špetka cukru moučka
Tento salát je vynikají nejen chutí, ale i tím, že se v něm dá zužitkovat maso, které vám zbylo a nevíte co s ním.
Někdy se stane, že se prsa při pečení příliš vysuší a nikdo je nechce. Někdy vám zase maso zbude, protože jste neodhadli množství a chuť strávníků a nebo prostě koupíte kousek grilovaného kuřete jen proto, aby jste si tento salát mohli udělat.
Ať máte jakýkoliv důvod, nikdy neuděláte špatně, když si tento salát uděláte.
-
Maso může být vařené, pečené ale vždy bez kůže.
Kuřecí oberte a nakrájejte či natrhejte na kousky. Přidejte pokrájený ananas, jarní cibulku a žampióny z plechovky. Určitě kupte jen solené a ne naložené v octu.
Dochuťte worcestrem, solí, pepřem a přidejte i pár lžic majonézy s trochou citrónové šťávy a špetkou cukru. Jestliže chcete salát více tekutější, přilijte i pár lžic nálevu z ananasu.
Salát je třeba nejméně přes noc nechat v lednici odležet a maso nějakou tu tekutinu nasaje. Nic méně vždy se dá přidat. To ale v opačném případě bohužel neplatí.
Myslete na to a neutopte to ;-)
-
Promíchejte a nechte pořádně proležet. Vynikající je s čerstvou francouzskou bagetkou.
Dobrou chuť !
Díky za recept, určitě udělám. Jak prosté, milý Watsone. Super! (y)
OdpovědětVymazatTy jsi Ftipálek Nadi ;-) Ať ti chutná
Vymazat