Tyto palačinky se výborně hodí na plnění různého druhu.
Nejlepší ale jsou, když vám zbude maso z Pekingské kachny.
Nejlepší ale jsou, když vám zbude maso z Pekingské kachny.
Lze ale ugrilovat třeba jen prsa a toto jídlo si cíleně vyrobit.
200g hladké mouky
100ml horké vody
1 špetka soli
1 lžička bílého octa
-
olej
Hladkou mouku si smíchejte se solí, octem a horkou vodou. Pomocí metličky zamíchejte.
Jakmile se do těsta už dá sáhnout holou rukou, přendejte těsto na vál a zpracujte v hladké a vláčné těsto.
Zabalte ho do sáčku a při pokojové teplotě nechte 1 hodinu odležet.
Rozdělte ho na 12 kousků.
Vždy jeden pomažte olejem a přiklopte druhým.
Rozválejte do tenka (průměr cca 15 cm) a pečte na suché pánvi půl minuty z každé strany.
Po upečení odtrhněte od sebe a může plnit jak je vám libo.
-
Jestliže chcete plnit pekingskou kachnou, tak jako základ použijte lžičku omáčky z receptu na Pekingskou kachnu, pak obrané maso, naloženou zeleninu, cibulku a pak už jen zamotat a namáčet do omáčky ;-)
Pozor na prsty. Je to dobrota !!!
Tak tohle je bomba! Palačinky na způsob čínské kuchyně vidím poprvé a musím uznat, že se mi sbíhají sliny.
OdpovědětVymazat