čtvrtek 21. prosince 2017

Francouzský TATARÁK






Jistě jako první vás všechny napadne proč Francouzský ???
Má to jednoduché důvody. Je tam hořčice z Dijonu, kapary a olivový olej. 
dalo by se tedy říct, že takový Středomořský :-)
-
Tatarák se dá naškrábat. Na to vám bude stačit ideálně steakový nůž se zoubky a nebo maso můžete pomlet.
V tomto případě je důležité dobře vychladit maso a mlýnej a nebo aspoň šneka namzarit. Maso se při mletí hodně zahřívá a nejen že se tím znehodnocuje, ale hrozí i množení bakterií.
Maso očistěte od šlach a nepěkných kousků a umelte ho na nejmenší šajbě nejlépe dvakrát.
-
Maso nemusí být nutně ze svíčkové. Je dokonce lepší zvolit jiné druhy masa, které jsou chuťově daleko výraznější.



500g hovězího masa
3 lžíce velmi jemně posekané šalotky
2 lžíce Dijonské hořčice
1 lžíce kečupu
2 lžíce kapar (posekat)
sůl, pepř
worcester
čerstvá petrželka
tabasco
2 žloutky nebo 2 lžíce oliv. oleje


Jestliže se bojíte čerstvého žloutku a nebo je zrovna parné léto, můžete ho úplně vynechat. Jde ho nahradit extra virgin olivovým olejem.  
-
Všechny přísady důkladně promíchejte s masem a podávejte na topince potřené česnekem.


Dobrou chuť 

Žádné komentáře:

Okomentovat