úterý 6. února 2018

Čínský salát z vepřových oušek






3 vepřová ouška
1 lžička celého pepře
kousek celé skořice
1 jarní cibulka
3 plátky zázvoru
1 lžička soli

-

3 lžíce Chilli oleje
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce cukru
2 stroužky česneku
2 lžíce sojové omáčky (světlé)
pár lžic vody
pražený sezam
cibulka - jarní/červená
koriandr




Ouška ji řádně očistěte a operte slanou vodou.
-
První část receptu vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte do změknutí. Ideální stav poznáte, když jídelní hůlkou propíchnete ouško bez větších problémů. Chrupavka, ale vždy klade mírný odpor.
-
Uvařená ouška nechte vychladit a připravte si zálivku.

Na suché pánvi si opražte sezam. Nakrájejte jarní cibulku a nebo menší červenou cibuli, stonky koriandru. Přidejte utřený česnek a zbytek surovin z druhé části receptu.
-
Ouška si nakrájejte na tenké proužky, smíchejte se zálivkou a nechte vychladit a odležet několik hodin.
-
Před podáváním dozdobte lístky koriandru.


Dobrou chuť  !


Žádné komentáře:

Okomentovat