pondělí 5. února 2018

Valašská kyselica




1kg uzených žeber
500g kysaného zelí
1 Valašská klobása (šunková)
1 cibule
1 bobkový list
3 kuličky Nového koření
5 kuliček celého pepře
brambory
250ml smetany
1 lžíce hladké mouky
sůl


Žebra společně s cibulí a kořením dejte vařit do měkka, tak aby šlo krásně maso od kosti.

-

Vývar zceďte a dejte do něho vařit překrájené zelí včetně nálevu.
Zvlášť v hrnci si uvařte brambory a nebo použijte den předem vařené ve slupce.

-

Maso oberte a společně s uvařenou bramborou a pokrájenou klobásou vložte do polévky.

-

Zátřepku si připravte smícháním mouky a smetany. Pomalu ji vlijte do polévky za mírného varu provařte 20 minut.

-

Dochuťte solí, pepřem a můžete podávat.


Dobrou chuť  ! 

Žádné komentáře:

Okomentovat