1kg uzených žeber
500g kysaného zelí
1 Valašská klobása (šunková)
1 cibule
1 bobkový list
3 kuličky Nového koření
5 kuliček celého pepře
brambory
250ml smetany
1 lžíce hladké mouky
sůl
Žebra společně s cibulí a kořením dejte vařit do měkka, tak aby šlo krásně maso od kosti.
-
Vývar zceďte a dejte do něho vařit překrájené zelí včetně nálevu.
Zvlášť v hrnci si uvařte brambory a nebo použijte den předem vařené ve slupce.
Zvlášť v hrnci si uvařte brambory a nebo použijte den předem vařené ve slupce.
-
Maso oberte a společně s uvařenou bramborou a pokrájenou klobásou vložte do polévky.
-
Zátřepku si připravte smícháním mouky a smetany. Pomalu ji vlijte do polévky za mírného varu provařte 20 minut.
-
Dochuťte solí, pepřem a můžete podávat.
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat