700g hovězí kližky
3 cibule
olej
6 stroužků česneku
2ks červené kápie
400g loupaných rajčat (plech)
1 klobása - chorizo
červené fazole (plech)
sůl, pepř
2 lžičky uzené papriky
chilli vločky podle chuti
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky římského kmínu
1 bobkový list
špetka skořice
cca 1 lžíce cukru
Nejprve začněte cibulkou, kterou si nakrájíte nadrobno.
V tlakovém hrnci si na oleji osmahněte cibulku krásně dozlatova.
Přidejte maso nakrájené na kostky cca 3x3 cm . Osolte, opepřete a ze všech stran důkladně osmahněte.
Přidejte veškeré koření, rychle promíchejte a zalijte půl hrnkem vody.
Ta zabrání tomu, aby se paprika začala připalovat a zhořkla. Zároveň pokud nemáte příliš moc tekutiny, cibule se vám lépe rozvaří a celý pokrm krásně zahustí.
Když se téměř všechna voda odpaří, dejte do hrnce rajčata, cukr, zavřete víko a nechte vařit přibližně hodinu. Ovšem záleží na kvalitě masa.
-
Mezi tím co se bude maso dusit, připravte si papriky. Ty si opalte přímo na plamenu sporáku a nebo pod grilem v troubě. Když jejich povrch úplně zčerná, dejte je do sáčku a nechte zapařit.
Po pár minutách oškrabte nožem. Udělejte to ale jen tak aby se neřeklo. Pár černých kousků tam nechte. Dodá to výbornou kouřovou chuť.
Po pár minutách oškrabte nožem. Udělejte to ale jen tak aby se neřeklo. Pár černých kousků tam nechte. Dodá to výbornou kouřovou chuť.
-
Po hodině upusťte páru a přidejte pokrájenou klobásu a papriku na proužky. Znova zavřete a dejte vařit na pouhých 5 minut.
Fazole opláchněte od nálevu protože ten je hnusný nezávisle na výrobci.
Ve výsledném pokrmu už se nevaří, ale jen se prohřejí.
Ve výsledném pokrmu už se nevaří, ale jen se prohřejí.
Jako dochucení se výborně hodí čerstvý koriandr. Já ho bohužel neměla, ale vy si ho tam dejte klidně pořádnou čepici.
Jako příloha se hodí téměř cokoliv.
Může to být tortila, chleba, rýže ...
Jako příloha se hodí téměř cokoliv.
Může to být tortila, chleba, rýže ...
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat