1200g hovězího masa (hrudí, pupek, kližka)
2 lžíce oleje
3 cm zázvoru
8 stroužků česneku
3 jarní cibulky
2 cibule
3 rajčata / plechovka
4 sušené chilli papričky
1 lžíce rajčatové pasty
2 lžíce pasty z fazolí (pálivé)
2 lžičky cukru
1/2 hrnku světlé sojovky
1/2 hrnku vína Shaoxing
-
pšeničné nudle
2 kusy Pak choi
koření:
4 hvězdičky badyánu
1 malá skořice
3 bobkové listy
5 hřebíčků
1 lžička semínek koriandru
1 lžička celého pepře
1/2 lžičky koření pěti vůní
1/2 lžičky sečuánského pepře
-
Toto všechno zavažte do plátýnka a vhoďte ve správný čas do hrnce. Je to mnohem lepší,než vše později pracně lovit.
Připravte si tlakový hrnec a nebo pomalý hrnec. Záleží jen na vás, co máte doma.
V tlakáči to bude trvat cca 1 až 1 a 1/4 hodinu.
V pomaláči nevím, protože ho nevlastním a
V tlakáči to bude trvat cca 1 až 1 a 1/4 hodinu.
V pomaláči nevím, protože ho nevlastním a
v normálním hrnci na sporáku cca 3 hodiny.
Vše záleží jaké maso použijete a jak vyzrálé bude.
Vše záleží jaké maso použijete a jak vyzrálé bude.
Nudle uvařte podle návodu na obale. Pak choi si rozkrojte a klidně ho na 1 - 2 minuty přihoďte k nudlím. Je vlastně třeba ho jen lehce spařit. Lepší je, když je ještě křupavé.
Vše si nachystejte, protože jak začnete vařit, bude to fofr.
Maso si nakrájejte na vetší kostky ( 3x3cm ) a povařte cca 5 minut. Jakmile se vyvaří nečistoty, vodu slijte a maso důkladně opláchněte od hnědé pěny.
-
Do stejného hrnce si dejte olej a orestujte na něm česnek, který jen lehce rozmáčkněte, zázvor taktéž a
cibuli nakrájejte na klínky.
Jakmile cibule zesklovatí, přidejte jarní cibulku nakrájenou na 3 cm dlouhé špalíky.
Jakmile cibule zesklovatí, přidejte jarní cibulku nakrájenou na 3 cm dlouhé špalíky.
Zarestujte protlak, cukr, pastu z fazolí a sušené chilli
-
Vraťte maso do hrnce, přidejte rajčata na čtvrtky ( i se semínky ), sojovku, víno
a cca 2l studené vody.
-
Vhoďte pytlík s kořením a dejte vařit.
A co teď ? NIC !
Máte hotovo. Hoďte nohy na stůl a nechte se lákat tou úžasnou vůní, která se vám line domovem.
Žádné komentáře:
Okomentovat