čtvrtek 5. července 2018

Banh Bot Loc






Těsto:

400g tapiokového škrobu
250 ml horké vody

Náplň:

200g krevety
200g libovějšího bůčku
1 šalotka
2 stroužky česneku
sůl a pepř
1 lžíce rybí omáčky
-
1 lžíce cukru
2 lžíce oleje
1 lžíce Annatto oleje

Krevety a vepřové na malé nudličky naložte do stejné marinády, kterou si připravíte z výše uvedených surovin.
Nechte nejméně 30 minut odležet a poté si připravte pánev.
-
Rozehřejte olej a přisypte cukr, nechte zkaramelizovat a vložte vepřové, orestujte a přidejte i krevety a annatto olej.
-
Odložte a nechte prochladnout.

Těsto na knedlíčky si uděláte tak, že škrob rozdělíte na dvě části.
Jednu zalijte vařící vodou a promíchejte. Přendejte k druhé části a dobře propracujte.
-
Těsto musí být kompaktní a nesmí se lepit na stěny.
Při plnění musí být pořád v igelitovém sáčku, proto že velmi rychle osychá.

Udělejte si několik malých kuliček a vždy jen jednu rozválejte na placičku o průměru cca 6-7cm.
Doprostřed vložte vždy jedem kousek krevety a jeden kousek vepřového.
Okraje lehce potřete vlhkým prsten a důkladně stiskněte.
 -
Knedlíčky vařte ve vroucí osolené vodě cca 5-10 minut. Poté rychle přendejte do mísy se studenou vodou a kostkami ledu.
Jen tak budou krásně průhledné.
Jestliže nebudou průhledné zcela ani po nějaké době, tak prodlužte u další várky dobu varu.
Velmi totiž záleží na tloušťce těsta. 
   
Z jarní cibulky a oleje si připravte přeliv na knedlíčky.
Jarní cibulku lehce osmahněte na oleji a odstavte.
-
Omáčku na namáčení si zhotovíte jednoduše.
Nasekejte si:

česnek
chilli
2 lžíce cukru
2 lžíce rybí omáčky
10 lžic vody
limetová šťáva

Vše smíchejte a knedlíčky jí polijte.



Dobrou chuť  !



Žádné komentáře:

Okomentovat