1 kg vepřových žebírek
2 šalotky
2 stroužky česneku
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce cukru
2 lžíce oleje
sůl/pepř
jarní cibulka
Žebírka si řezníka nechte rozseknout na třikrát tak, aby jste měli kousky o velikosti palce.
Maso důkladně propláchněte a na třicet minut naložte do marinády.
Tu si zhotovíte z nasekané šalotky, česneku, soli, pepře a rybí omáčky.
Tu si zhotovíte z nasekané šalotky, česneku, soli, pepře a rybí omáčky.
-
Na pánvi si rozehřejte olej v něm nechte zkaramelizovat cukr. Vložte žebírka a opečte.
Podlijte vodou a nechte dusit do změknutí.
Když jsou žebírka měkká, tak odpařte přebytečnou tekutinu tak, aby omáčka příjemně zhoustla.
Když jsou žebírka měkká, tak odpařte přebytečnou tekutinu tak, aby omáčka příjemně zhoustla.
-
Na závěr posypte jarní cibulkou.
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat