NÁPLŇ:
100g žlutých loupaných fazolí (mungo)
4 vrchovaté lžíce cukru
1 lžíce oleje
1/2 hrnku sušeného kokosu
TĚSTO:
250g rýžové mouky
50g vařené brambory
2 lžíce tapiokového škrobu
4 lžíce cukru
1/2 lžičky soli
200ml teplé vody (50°C)
na obalení půl hrnku semínek sezamu
1l oleje na smažení
1l oleje na smažení
Žlutou fazoli properte ve vodě, dokud neteče jen čistá. Pak ji můžete s hrnkem vody vařit v rýžovaru a nebo v klasickém rendlíku, dokud není dokonale uvařená a roztírá se mezi prsty.
Přendejte ji společně s dalšími surovinami do hmoždíře a utlučte na hladkou pastu.
Mužete ji dát i do mixéru, ale tam je potom potřeba přidat i nějakou tekutinu, jako je například kokosové mléko.
Jestliže ho přidáte, musíte směs poté na teflonové pánvi odpařit, aby nebyla příliš řídká a daly se z ní dobře tvarovat kuličky.
Hotové kuličky přikryjte fólií ať zbytečně nevysychají.
-
V některých receptech na těsto se objevuje instantní bramborová kaše. Já osobně si nemyslím, že je to třeba. Stačí jednoduchý trik a můžete během 5 minut použít bramboru čerstvou.
Vezměte brambor, opláchněte čistou vodou, dejte do misky, přidejte lžíci vody, přiklopte talířkem a dejte na nejvyšší výkon na 5 minut do mikrovlnky.
Bramboru opatrně oloupejte (je to vážně vařící) a přidejte zbytek surovin na těsto. Dobře zpracujte rukou a také překryjte fólií.
Náplně by mělo být stejně, jako těsta.
Z mísy si vždy vezměte jeden kousek těsta a utvořte placičku cca 0.3 - 0.5cm silnou a zabalte do ní náplň.
Pokud by se vám těsto nějak moc lepilo na prsty , můžete si je velmi lehce potřít olejem.
Pokud by se vám těsto nějak moc lepilo na prsty , můžete si je velmi lehce potřít olejem.
Hotovou kuličku obalte v semínkách sezamu.
Rozehřejte si vyšší vrstvu oleje a na střední teplotě kuličky smažte do krásné zlatohnědé barvy.
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat