úterý 16. října 2018

Canh Dua Cai Chua - Vepřová polévka z hořčičného pickles







1 cibule
2 rajčata
1 kg vepřových žeber
1 balíček nakládané hořčice - pickles
voda
sůl
pepř
rybí omáčka
rostlinný olej
(chilli)



Příprava této polévky je velmi jednoduchá a zvládne ji opravdu každý.
Jediné s čím by vám měl pomoci váš řezník je, že vám žebra přesekne na menší kousky zhruba o velikosti palce.
-
Nasekejte si cibuli na jemno, v hrnci rozehřejte pár lžic oleje a cibulku na něm nechte zesklovatět.
Vhoďte maso, osolte, opepřete a restujte zhruba tři minuty.
Stáhněte plamen, přilijte dostatek vody a duste do změknutí masa.
Polévce dopřejte péči a pravidelně odebírejte pěnu, která se tvoří na povrchu.
-
Nakládanou hořčici propláchněte a překrájejte na hrubší kousky.
Rajčata si očistěte od bubáků a překrojte na čtvrtky.
-
Ldyž je maso měkké, přidejte hořčici, rajčata a nechte 10 minut povařit.
Na závěr stačí polévku jen dochutit rybí omáčkou a kdo chce i chilli papričkou.




Dobrou chuť !

Žádné komentáře:

Okomentovat