sobota 23. ledna 2016

Tortilla s kuřecím masem a salsou



( 4 porce )


4 kuřecí stehení řízky

4 pšeničné tortilli
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1/2 ledového salátu
1 zakysaná smetana
1 rajčatový protlak
sůl, pepř, koriandr 
2 PL oliv. olej
1 KL sladké / pálivé papriky
4 PL bílého jogurtu
1/2 limety
1 stroužek česneku



400g rajčat

1 červená cibule
petrželka
1 chilli paprička
1/2 limety
sůl, pepř



Kuřecí maso naložte do oleje ,jogurtu ,koření ,česneku a limetové šťávy . Maso nechte minimálně dvě hodiny odležet.Nejlepší je to ale přes noc.

Nachystejte si grill . Já mám doma kontaktní a tak není potřeba zdlouhavě nahřívat či rozpalovat uhlí.
Mezi tím si připravte salsu .Tu udělejte z rajčat ,které si rozpůlíte napříč a semínka vymačkáte jako citrón . Rajčata pokrájejte na drobné kostičky a stejně i červenou cibuli a petrželovou nať.Zakápněte limetovou šťávou,olejem a dochuťte solí, pepřem a chilli papričkou.
Dvě barevné papriky rozkrojte na čtvrtiny a nasucho ogrilujte z obou stran .
Maso dejte do grillu a připravte si tortilli .
Potřete je lžičkou rajského protlaku a dvěma zakysané smetany. Na smetanu dejte kousky salátu,proužky grilované papriky , kousky masa, a pár lžiček salsy . Kdo má rád sýr ,tak doporučuji vyzrálý Čedar .
Tortillu zabalte a dejte krátce zapéct do grillu.
Podávejte s miskou smetany a salsy , kterou si rádi přidáváme na každé další sousto .



Dobrou chuť !







Žádné komentáře:

Okomentovat