sobota 23. ledna 2016

Vykostěné kuře s nádivkou na citrónu a tymiánu


1 chlazené kuře
2 housky
2 větší zampióny
1 velká cibule
1 stroužek česneku
1 vejce
pepžel
sůl
pepř
máslo 
citrónová kůra 
tymián


Kuře vykostěte podle návodu na tomto mém videu 
Housky společně s petřelovou natí dejte do mixéru a rozmixujte .Cibulku osmahněte do sklovata a přidejte žampióny a česnek.Chvíli restujte a pak sundejte z plamene a do schladlé směsi přidejte jedno celé vejce a petrželovou strouhanku. Maso osolte a opepřete.Kuřeti naplňte stehna a zbytek dejte na střed kuřete. Zabalte a omotejte podle návodu ve videu.
Lžíci másla smíchejte s citrónovou kůrou,tymiánem,pepřem a solí.Tímto máslem potřete důkladně kuře ze všech stran.
Pečte hodinu a půl na 200°C .
Výpek z pekáčku nařeďte vodou tak ,aby se vše připečené proměnilo v tekutinu. Pro zvýraznění chutí
přidejte trošku kůry z citrónu a tymián.Vše přepasírujte
přes sítko a zahuštěte francouzským máslem
(máslo s míchané s máslem 1:1 . Stačí lžička)
Upečená roláda se nejlépe krájí studená . 


Dobrou chuť !





Žádné komentáře:

Okomentovat