sobota 23. ledna 2016

Italské masové koule v rajské omáčce




1 kg mletého masa 50:50
3 mrkve
3 stonky řapíkatého celeru
2 větší cibule
3 stroužky česneku
hrst posekané petřelové natě
1 vejce
oliv. olej
sůl 
pepř
2 dcl bílého vína
1 plechovka loupaných rajčat
bazalka, oregáno


Maso smíchejte s jednou najemno nastrouhanou mrkví,cibulí na jemné kostičky,petřelovou natí,prolisovaným česnekem ,vejcem ,solí a pepřem.
Ze směsi udělejte koule a vložte do zapékací misky potřené oliv. olejem.
Dejte péct na 200°C a mezi tím si připravte omáčku.
Dvě mrkve nastrouhejte nahrubo ,celer a mrkev na kostičky .Orestujte na pánvi a přidejte česnek,sůl,pepř,bylinky a podlejte vínem. Nechte víno odpařit a vložte konzervu rajřat.Pokud je máte celá ,tak je předem posekejte.Přiklopte pokličkou a duste .
Jakmile se maso v troubě trochu zatáhne a opeče ,
zalejte koule omáčkou 
a dál pečte. Občas omáčkou přeleju při pečení i maso. 
Udělá se tak výborná křupavá krusta. Pokud jídlo nesníte 
hned a budete druhý den ohřívat , je možné že omačka
bude příliš hustá. Není problém lehce při ohřívání 

naředit vodou .na chuti to neubere .Podávat můžete třeba s penne .

Dobrou chuť !









Žádné komentáře:

Okomentovat