sobota 23. ledna 2016

RATATOUILLE s lososem


 ( 3 porce )


1 chlazený filet z lososa
1 cibule
1 stroužek česneku
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
2 červené papriky
1 pasírovaná rajčata
sůl 
pepř
provensálského koření
oliv. olej



1 cuketa
1 lilek
1 cibule žlutá
1 cibule červená
tymián ,rozmarýn, šalvěj 
1 stroužek česneku
oliv. olej
( chilli paprička )
sůl, pepř



Co se týče zeleniny ,tak záleží co je zrovna k mání . Pokud se vám podaří koupit žlutou cuketu a dobrá rajčata co zrála na sluníčku ,tak je určitě přidejte .
Je leden a já dobrá rajčata nesehnala. Proto jsem použila ty konzervovaná .Ale i ty jsou moc dobrá.



Do pánve si dejte oliv. olej a orestujte na něm česnek na plátky ,mrkev,cibuli a celer na malé kostičky. Mezitím co se zelenina opéká na pánvi dejte papriky do trouby těsně pod gril.Kůže na nich musí úplně zčernat !
Jakmile jsou jako uhel ze všech stran dejte je do sáčku a nechte 5 minut zapařit.
Kůže jde z nich potom krásně dolů . Pokud se vám je nepovede úplně očistit ,tak nevadí.Troška spálené slupky dodá jídlu příjemnou kouřovou chuť.
Papriky přidejte k zelenině z pánve a rozmixujte dohladka .
Směs si přelijte do zapékací misky a můžete střídavě skládat plátky zeleniny.
Vše pokapte olejem ,posypte solí, pepřem a bylinkami.
Kdo má rád ,tak může přidat i kousek chilli papričky.
Zakryjte pečícím papírem a dejte do vyhřáté trouby na 190°C péct po dobu 30 minut. V tošce oleje rozmíchejte utřený stroužek česneku .
Misku vytáhněte sundejte papír ,potřete česnekovým olejem a dejte už bez papíru dopéct na posledních 15 mimut.
Lososa osolte,opepřete a na trošce másla s olejem ho z obou stran opečte.
Celý pokrm si na talíři ještě zakápněte olejem a pár kapkami citrónu. 



Dobrou chuť !











Žádné komentáře:

Okomentovat